Ngawarnaan

Dyeing dibagi kana dyeing sél jeung dyeing fibrous

Pewarna sél
Ngawarnaan mangrupikeun salah sahiji tautan anu paling penting dina produksi spésimén kaca biocopy.Ku dyeing, jaringan biologis immersed dina kromosom, sarta bagian tina sél jaringan anu dyed kalawan kelir béda atawa kelir jero bagian béda pikeun ngahasilkeun indéks réfraktif béda dina urutan pikeun niténan.
Anu paling sering dianggo nyaéta metode pewarnaan Su Mu Jing sareng Yongzang.Su Mu Jing mangrupa pewarna basa jeung ngawarnaan sababaraha struktur dina sitoplasma jeung sitoplasma jadi biru.Urang nelepon sipat jenis ieu inféksi spérma jeung panggih Sumi.Yong mangrupa pewarna asam, ngawarnaan sitoplasma jeung antar-sitoplasma jadi beureum.Urang nelepon jenis ieu eosinophility nu bisa dyed ku Yi Hong.Jero ngawarnaan tiasa ngagambarkeun alkali sareng eosinofil.Upami anjeun kurang afinitas pikeun dua pewarna, éta disebut neutrality.Sababaraha bahan jaringan tiasa nampilkeun warna anu béda tina warna ngalelep.Nalika ngalelep nganggo pewarna alkali biru tolueine, polisakarida glikosamin dina jaringan dicelup ungu-beureum.pewarna.
Salaku tambahan, metode ngawarnaan pérak langkung sering dianggo.Nalika blok jaringan immersed dina leyuran pérak, sababaraha struktur jaringan bisa langsung mulangkeun pérak nitrat, ku kituna séréal pérak nu napel eta, sarta éta brownish atanapi brownish konéng.Sababaraha struktur teu boga restorasi langsung tina pérak nitrat.

Pewarnaan serat
Immersed serat kana leyuran ngalelep akuatik dina suhu nu tangtu, sarta ngalelep dipindahkeun ti fase cai kana serat.Dina waktos ieu, jumlah pewarna dina cai laun-laun turun.Saatos sababaraha waktos, éta ngahontal kaayaan saimbang.Pewarna anu diréduksi dina cai nyaéta pewarna anu pindah ka serat.Candak serat iraha waé.Sanajan dipulas dipulas, pewarna tetep dina serat.Ieu teu bisa saukur ninggalkeun ngalelep lengkep jauh ti serat.Fenomena pewarna ieu digabungkeun dina serat disebut ngawarnaan.Lamun bolu ieu immersed dina leyuran ngalelep, leyuran ngalelep ogé bisa asup ka jero bolu, tapi sanajan waktu geus lila, konsentrasi leyuran ngalelep teu robah.Nalika bolu dipulas, pewarna sareng cai diperas tina bolu dina waktos anu sami, janten bolu disebut bolu.Ieu teu patri.

Prosés dasar dyeing dumasar kana sudut pandang téori dyeing modern.Alesan naha dyes bisa dyed dina fabrics serat boga gelar tangtu fastness sabab aya rupa gravitasi antara molekul ngalelep jeung molekul serat.Prinsip ngawarnaan sareng prosés ngawarnaan béda pisan kusabab karakteristik pewarna sareng serat.Teu bisa digeneralisasikeun.Sanajan kitu, sajauh prosés dyeing na prihatin, éta bisa kasarna dibagi kana tilu tahapan dasar.
1. Saatos serat ditunda kana mandi ngalelep, ngalelep nyebar ka beungeut serat kahiji, lajeng laun mindahkeun tina solusi kana beungeut serat.Prosés ieu disebut adsorption.Kana waktosna, konsentrasi ngalelep dina serat laun-laun ningkat, sedengkeun konsentrasi ngalelep dina larutan laun-laun turun, sareng saatos sababaraha waktos, éta ngahontal kasaimbangan.Prosés sabalikna adsorption nyaéta pikeun ngajawab nyeuseup, sarta adsorption na rekonsiliasi salila prosés dyeing luhur aya dina waktos anu sareng.
2. Pewarna anu sumebar dina permukaan serat nyebar di jero serat dugi ka konsentrasi pewarna unggal bagian serat condong konsisten.Alatan konsentrasi ngalelep tina ngalelep anu adsorbed dina beungeut beungeut serat, konsentrasi ngalelep leuwih gede ti serat.Dina waktu ieu, difusi ngalelep ngancurkeun kasaimbangan adsorption awal, sarta dyes dina leyuran bakal terus adsorb kana beungeut serat, sarta adsorption sarta rekonsiliasi bakal ngahontal kasaimbangan deui.
3. Konsisten nyaéta prosés ngabeungkeut pewarna jeung serat.Kalayan pewarna sareng serat anu béda, metode kombinasi ogé béda.
Tilu tahapan di luhur sering aya dina waktos anu sami salami prosés ngawarnaan, sareng teu tiasa dipisahkeun sacara lengkep.Ieu ngan hiji periode nu tangtu dyeing.


waktos pos: Oct-24-2022

Ngalanggan Newsletter Kami

Pikeun inquiries ngeunaan produk urang atanapi pricelist, mangga tinggalkeun email anjeun ka kami sarta kami bakal di kabaran dina 24 jam.
  • Kamar 211-215, Jindu Internasional, No 345, Bagéan Kidul Jalan Huancheng Kulon, Kacamatan Haishu, Ningbo
  • sales@wan-he.com
  • 86-574-27872221